Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapCBDCA WeChat már támogatja a digitális jüant.
07
jan

A WeChat már támogatja a digitális jüant.

A WeChat, Kína legnagyobb üzenetküldő alkalmazása és az ország egyik legnépszerűbb fizetési szolgáltatása megkezdte a kínai kormány digitális valutájának támogatását.

Szerdán a Tencent bejelentette, hogy megkezdi a digitális jüan fizetések fogadását saját fejlesztésű mobiltárcáján, a WeChat Payen keresztül, derül ki egy helyi híradásból.

Kína 2014 óta fejleszt digitális jüant, de ennek országos bevezetése még nem történt meg.

Ha az emberek elkezdenek fizetni az árukért és szolgáltatásokért a több mint 1 milliárd felhasználót számláló WeChat segítségével, az jelentős lökést adhat ennek a folyamatnak.

A WeChat hatalmas felhasználói bázisa és számtalan csomagolt szolgáltatása kiérdemelte a „mega-app” becenevet.

A felhasználók a WeChat Pay segítségével cseveghetnek, számlákat fizethetnek, ételt vagy szállítást rendelhetnek.

Több mint 800 millió havi aktív felhasználó van a WeChat Pay szolgáltatásainak.

Linghao Bao, a Trivium China tanácsadó cég elemzője a CNBC-nek azt nyilatkozta: „A kínai fogyasztók annyira be vannak zárva a WeChat Pay és az Alipay szolgáltatásaiba, hogy nem reális meggyőzni őket arról, hogy váltsanak egy új mobilfizetési alkalmazásra. Tehát ésszerű, hogy a központi bank összefogjon a WeChat Pay-el és az Alipay-vel, ahelyett, hogy ezt egyedül tenné.”

Ez idáig a Kínai Népi Bank (PBoC) korlátozott mennyiségű digitális jüant tesztelt több városban kis mennyiségű valutával kereskedelmi és fogyasztói környezetben. Annak ellenére, hogy nincs ütemezés az országos bevezetésre, a jelek szerint a PBoC érdeklődik a digitális valuta használatának kiterjesztésében.

Kína jelentős vezető szerepet szerzett a központi banki digitális valuta nyilvános használatra való kifejlesztésében, megelőzve a még mindig megfelelő kutatási fázisban lévő országok többségét.

A hét elején az ország központi bankja kiadta a digitális jüan pénztárca alkalmazás próbaverzióját a kínai iOS és Android boltokban.

Forrás: itt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu