Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
Kezdőlapdigitális devizaCovidod “van”? Itt egy kis digitális jüan.
22
júl

Covidod “van”? Itt egy kis digitális jüan.

Többször írt már a Digitalcash Kína digitális jüan/DCEP terveiről és úgy általában is a kínai blokklánc tervekről és a kínai platform gazdaságról.

Most megint a hírekbe került Kína, mert valamivel vonzóvá kell tenni az állami digitális pénzt és az a valami általában valamilyen kedvezmény, díj elengedés, egyéb ösztönző szokott lenni, bevált recept szerint.

A legújabb hírek szerint Kína központi bankjának digitális pénz(nem)e mostantól olyan biztosítási kötvények kapcsán is használható lesz, amelyek különböző szintű kompenzációt kínálnak a COVID-19 miatti diagnózis vagy haláleset miatt. Innen jön jelen poszt címe.

Kína kialakulóban lévő központi banki digitális pénznemét, a digitális jüant már sikeres kísérleti programok széles skáláján tesztelték, kezdve az e-kereskedelemtől egészen a különböző a fizetési lehetőségeken keresztül az ünnepi lottójátékig, pontosan azért, hogy mérjék a felhasználói/lakossági elfogadás arányát.

Állítólag ezen a héten debütált a digitális deviza a biztosítási ágazatban, Sencsen városában, ahol a Kínai Népi Bank helyi kirendeltsége, valamint a kínai vezető biztosító, Ping An helyi leányvállalata próbálta ki.

A projekt egy új biztosítási kötvényt tartalmaz, amely az egészségügyi dolgozók számára készült Shenzhen Sanshan kerületében, és különböző szintű kompenzációkat kínál nekik a COVID-19 okozta diagnózis vagy halál miatt.

(Szerkesztő megjegyzése: felkészül a hazai biztosítási szektor!)

Azzal is ösztönzik a munkavállalókat, hogy a digitális jüan pénztárcát használják biztosítási díjaik befizetéséhez, hogy a jelentés szerint kedvezményes díjakat kínálnak számukra.

Wang Peng – a Kínai Renmin Egyetem Gaoling Mesterséges Intelligencia Iskolájának adjunktusa – elmondta, hogy a kísérlet jelentős, mivel a digitális jüan használata jóval túlmutatja az e-kereskedelmen és a kiskereskedelmi fizetéseken, és ezzel a bonyolultabb alkalmazási forgatókönyvek megvalósíthatóságát is bizonyíthatja.

Peng elmondta a helyi újságíróknak:

” Ahogy egyre több felhasználó használja a fizetéshez a digitális jüant, azaz a piac egyúttal “érik”, az alkalmazási forgatókönyvek a biztosítási ágazattól több egyéb területre is kiterjedhetnek, mint például a pénzügyi szolgáltatások, az életbiztosítási szolgáltatások, sőt a befektetési alapok vásárlása és az értékpapír-kereskedelem is.”

A Ping An közben tovább vizsgálja a digitális jüan integrációját a biztosítási kártérítések, a kifizetések és egyéb területek kapcsán a biztosítási szektorban.

Ezen a héten a digitális jüan geopolitikai feszültségeket szült az Egyesült Államok és Kína között, miután több amerikai szenátor levelet nyújtott be azért a Kongresszushoz (Szerkesztő megjegyzése: vélhetőleg a Szenátushoz), hogy az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottságának tisztviselői akadályozzák meg az amerikai sportolókat abban, hogy felhasználhassák vagy elfogadják a kínai digitális valutát.

Erre válaszul Zhao Lijian, a kínai külügyminisztérium szóvivője a feszültség csökkentését szorgalmazta, felszólítva a szenátorokat, hogy „állítsák le a sportot politikai üggyé avanzsálását és a digitális jüannal kapcsolatos kritikájukat”.

(Szerkesztő megjegyzése: ami már csak azért is helyes amúgy, mert az U.S.A is hasonlókon gondolkodik egyébként (ti: digitális deviza), hogy Európáról már ne is beszéljünk).

Forrás: itt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu