Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAIMitől féltek a Cypherpunkok?
21
aug

Mitől féltek a Cypherpunkok?

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

Leginkább az ember(iség)től, saját magától. Aztán az emberek által létrehozott Államtól.

Vajon az AI korában, a Cypherpunkok félelme után, -mely félelem az alábbi videóban található felismeréseken alapul-, vannak-e már erre jó válaszaink? Túl tudjuk-e élni a műszaki fejlődést, információs forradalmat? A computert ugyanis háborúra és arra is lehet használni, hogy az embereknek ne legyen munkája (39:00-42:00).

Neumann János akkor és ott, rögtön feltette ezeket a kérdéseket, amikor ez a fajta totális technológia megszületett. Átlátta egyből. Ilyen értelemben tehát van kontinuitás Neumann – a Cypherpunkok – és az AI között, pláne, ha az Intel-es Gróf Andrást és Vadász Lászlót is ide vesszük.

(“A nagy bürokratikus szervezetekben teljesen nem szabad megbízni!”)

Másik oldalról pedig ezért elkeserítő, hogy ebből a kiváló alapanyagból nem tud a Magyar Állam akárcsak egy valamirevaló blokklánc-AI konferenciát összehozni. (Ha nem figyel az Állam, akkor Budapest ráugrik, vigyázat!:-)

Mert kérem szép dolog az Atlétika, de a szellemnek is kell enni adni, még ha közben kicsit börziánerek is vagyunk.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu