Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapICONemsokára ICO szabályozás lesz az U.S.A.-ban.
25
szept

Nemsokára ICO szabályozás lesz az U.S.A.-ban.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Úgy tűnik, hogy újabb fontos időponthoz érkezünk el hamarosan, ami hatással lehet az egész digitális deviza és blokklánc szcéna működésére.

Mint emlékezetes Kína betiltotta az ICO-kat és a későbbiekben kiterjesztette a tiltást a digitális devizatőzsde kereskedelemre is.

Míg véleményünk szerint a második esetben a tiltás kései volt, valamint nem is megfelelő válasz a digitális pénzek felől a kínai társadalmat ért kihívásokra, addig az első esetben a tiltással jórészt mindenki egyetért.

A Bloomberg szerint 43 ICO platformon (ha az Ethereumot 1 ilyen platformnak vesszük, akkor értjük meg a számot) 65 ICO projekt futott Kínában, csekélyke 2,6 milliárd (398 millió dollárnyi) forrást/bevételt hozva az ICO-k kibocsátóinak. A fenti szám egyébként csak ez év július 18-ig számol.

Abban tehát egyetérthetünk, hogy pénzügyileg mi is okozhatta pénzügyileg a szabályozásra való hajlamot a kínai hatóságokban, hogy ilyen finomságokról, mint befektető védelem most ne is beszéljünk.

A téma ugyanúgy meleg pite az Egyesült Államokban, ahol a SEC (tőzsdefelügyelet) a nyáron azt nyilatkozta, hogy az ICO-k bizony a szövetségi értékpapírjog alá tartoznak, tetszik vagy sem a Tisztelt Be(léjük)fektetőknek.

 Most pedig határnapot is jelölt arra, hogy megvitassa a szélesebb befektetői/szakmai közönséggel is az ICO-ra és a blokklánc/megosztott főkönyvi technológiára vonatkozó szabályozási elképzeléseket, azaz figyelembe vegye a „nép” szavát.

(Bizony van ahol így történik a nemzeti…izé állami konzultáció. Na, de vissza a témánkhoz.)

A megbeszélés/vitafórum a SEC „főhadiszállásán” Wasginton DC-ben lesz és 2 új tag is szerepel majd rajta. Köszöntsük nagy tapssal Allison Bennington-t és Mina Nguyen-t. 

A szabályozásnak itt is van alapja (a pénzmennyiségen túl), mert nem is olyan régen a SEC 4 ICO-t „lőtt le” és figyelmeztetést ki kiadott arról, hogy ha jót akarunk magunknak akkor ne legyünk az ICO-k kapcsáni ún. „pump-and-dump„ séma áldozatai is, amikor a kezdeti ICO hype-ot követő kibocsátás után után a tokenek ára  erősen konvergálni kezd a 0 felé.

(Ez egyúttal érvényes a Crypto Trader Hungary Csoportban – a napokban fellángolt – ICO mustra „vitára” is. Az ICO-ra vevő közönségnek nem kell mindent megcsinálnia, amit valaki jónak talál, hiszen kútba sem ugrunk még ha mondják is, a mustrát készítőknek meg nyomni kell egy erős disclaimert (jognyilatkozatot), hogy ők bizony nem felelősek mások cselekedeteiért, döntsön mindenki maga és nem bíztatnak senkit semmire.)

A nyilvános vitán egyébként részt vesz majd a blokklánc iparág pár (jeles) képviselője is, úgy mint Jeff Bandman, volt CFTC  (Commodity Futures Trading Commission) tanácsadó,Michael Bodson a DTCC (Depository Trust & Clearing Corporation) elnöke, a Chain nevű cég társalapítója Adam Ludwin és még egy megfigyelő is a Nasdaq-tól.

Szóval már csak 16-ot kell aludni és reméljük okosabbak leszünk (bár a digitalcash.hu olvasói reméljük már most okosabbak) az ICO témában:-P

Az amcsik tehát fej-fej mellett az oroszokkal, ami a szabályozást (és nem annak irányvonalát) illeti, míg Kína jelenleg kimarad a dobásból, de lehet, hogy csak azért, hogy aztán „nagyot dobjon” a  saját központi bankja által kibocsátott digitális devizával (bár most már én is elbizonytalanodtam, hogy ha készpénz akkor legyen valuta, ha már Chaum is úgy akarta 😛

Forrás: bitcoin.com, kép forrás: wikipedia

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu