Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBlokkláncAz El Petro Satoshi Nakamoto díjat kapott.
16
ápr

Az El Petro Satoshi Nakamoto díjat kapott.

Mindig is érdeklődéssel szemléltem az Oroszországban vagy Oroszországon kívül történő, de Oroszországgal kapcsolatos digitális deviza és ICO híreket. Sőt! Valamilyen szinten még az orosz humort is értékelem, ami bár fekete, de mégiscsak humor.

Most is egy ilyen híradás következik, mert a venezuelai kripto pénz az El Petro megkapta az orosz Kriptopénz és Blokklánc Szövetség (RACIB) Satoshi Nakamoto díját, dacára az El Petro projekt körüli minden kétségnek és vitának. Nemrégiben írtuk, hogy az oroszok bizony besegítettek a venezuelai Petro születése kapcsán, már ami a tanácsadókat, programozókat és a magát az ötletet is illeti. Szóval csak szerényen, de serényen, ahogy ők szoktak. 

Persze Venezuela előtt már nem volt ismeretlen a digitális fizetőeszköz fogalma, hiszen, ahogy írtuk az ország sajnálatos körülmények között, de ideje korán megismerkedett a kripto pénzek értékálló/értéktartó oldalával, amikor Venezuelában „még komolyabb dolgok történtek és az infláció 720%-ra szökött, ezzel egy időben a bolivár elvesztette értékének 90%-át.  Az emberek ott is elkezdték átmenteni a pénzüket a digitális devizákba, hiszen ki szereti azt látni, hogy a) nem fér hozzá a megtakarításaihoz, amiért oly keményen küzdött b) a megtakarítása értéke rohamosan olvad és gyorsuló ütemben tart a zéró fele. Sajos – bár én per speciel nagyon támogatom a nemesfémeket – bizonyos dolgok elvehetőek és elkobozhatóak, hiába képviselnek adott esetben komoly értéket. A digitális devizák viszont nem ide tartoznak és véleményem szerint segítséget adnak ahhoz, hogy jobban kontrolláld a megtakarított pénzedet, mint adott esetben más befektetési eszközökben.”

A fenti véleményemet azóta is tartom, mert a Bitcoin tényleg lefoglalhatatlan dolog és ez bizony sokaknak jelent komoly előnyt sok területen a világon, ahogy ezt a venezuelaiak már megtapasztalhatták.

Na, de vissza a mai napi  hírünkhöz: ami miatt humorosnak tartom a dolgot (mármint a díjat) az egyrészt a jogcím, amivel ezt a díjat „kiérdemelte” az El Petro, másrészt pedig a díj elnevezése. Az El Petro ugyanis a „blokklánc ipar fejlődéséhez történő kiemelkedő hozzájárulása” címen zsebelte be a hasonlóan humoros, nem létező személyről elnevezett elismerést.

Dacára annak, hogy Trump rögtön meg is tiltotta az U.S.A.-ban az El Petro-val történő kereskedést, a venezuelaiak (jó) kedvét nem veheti el semmi és senki.

Eddig is kitűnő színdarabot láthattunk a nagyhatalmak kibertér kolonizációs törekvéseinek megfelelően, de a java még csak most jön.

Mert nem csak a privátautonómiát éltetőknek vagy a Cypherpunk mozgalomnak, fontos a kibertér identitásának megőrzése, hanem bizony a világ Kormányainak is fontos – ellenkező előjellel –  a kibertér „kolonizálása”, amivel “kapcsolatban” régiós szinten mi is tettünk egy – orosz mintára – szerény, de serény javaslatot.

Éppen ezért (na, meg a venezuelaiak „jókedvének” fenntartásáért) Venezuelában jön a II. felvonás is, ami a Petro Gold nevet viseli.

Ez lényegében egy újabb ICO, ami nem Venezuela olajára, hanem az ország aranyára, aranytartalékéra alapozna, amit azért elég szépen sikerült elépítenie az ország vezetésének az elmúlt 3 évben.

Az oroszok tehát láthatólag tovább szövögetik az érdek(szövetségeik)et és a petrojüan után nemsokára itt van a Petro Gold is.

Szinte látom is, ahogy az orosz tanácsadók és a venezuelai pénzügyesek rágyújtanak egy vastag Bolivárra a fárasztó nap után és maguk elé dünnyögik a félhomályba: Petro Goldot mindenkinek! Éljen a forradalom! A hazáért és a blokkláncért. Előre!

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
1 Komment

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu