Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinA 10.000 dolláros BTC előtt tiszteleg a digitalcash.hu II.
22
jún

A 10.000 dolláros BTC előtt tiszteleg a digitalcash.hu II.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Immáron másodjára tisztelgünk.

Isten igazából egy speciális szerződésfajtáról szerettem volna ma írni, de ugye az élet bármikor felülírhatja bárki tervét.

Történt ez velem is, bár ez a “bármikor” már legkésőbb tegnap sejthető volt, sőt igazából már korábban is, mert akkor nem fogadtam volna ebbe az irányba idén cca. 3800 dolláros BTC árfolyam mellett.

Persze az évből még egy bő fél év hátra van, tehát ez nem egy lefutott menet, de eddig (az év feléig) nem áll rosszul a BTC árfolyama.

Annak idején is kevesen hitték, hogy 2017-ben lehetséges a 10.000 dolláros árfolyam, mi pont ezek között a személyek között voltunk és le is írtuk 2017. augusztusában konkrétan 3 posztban a vélt miérteket (1. poszt, 2. poszt, 3. poszt), ami azóta is a “Büszkeségeink” szekciót erősíti az oldalunkon.

Igazából – ha valaki visszaolvas minket – már 2017. áprilisában a 10.000 dolláros BTC árról elmélkedtünk, mert tényleg nem tartottuk valószínűtlennek, hogy elmehet addig a BTC ára.

Hogy a klasszikus kérdést idézzem? Mennyit ér egy olyan fizetőeszköz, ami határokon átívelő, közvetítő és cenzúra mentes, nem inflálódik, alapesetben(!) gyors és olcsó, lefoglalhatatlan, pszeudonim, ezért még radar alatt van és nem kötődik sem kormányhoz, sem központi bankhoz, ellenben elég volatilis? Mást fog érni egy kínai multimilliomosnak, mást egy orosz oligarchának és megint mást egy indiai nyomornegyedben élőnek vagy egy afrikai ország lakójának, ahol éppenséggel nincsen banki infrastruktúra.

Most éppen 10.555 dollárt és nekem pedig deja vu érzésem van.

Itt most megint lehet az, hogy ezresekkel ugrik meg az árfolyam, de az is, hogy valakik éppen keresni kívánnak a lejtmeneten és ezért tesznek is róla, hogy így legyen.

A 10.000 dollár már nálam is magas árfolyam, de már nem tudom azt írni rá, mint anno, hogy “uncharted water” és nem zárja ki azt, hogy nem megy még fentebb az árfolyam, hiszen volt már fentebb is.

A BTC feleződési fázis “tükre” működhet, lehet, hogy ennek vagy a ciklikusságnak köszönhetően megyünk 20.000 dollár felé. Persze az is simán benne van, hogy nem.

Mindenesetre most álljunk meg egy pillanatra. Azok is akik ezt már megtették 2017-ben, és azok is akik nem, nyugodtan koccintsanak egyet!

„We’ve paid our dues, time after time, We’ve done our sentences, but comitted no crime.”

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu