Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoin CashInterjú a Bitcoin.com új CEO-jával.
09
ápr

Interjú a Bitcoin.com új CEO-jával.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Aki nem más mint Tokay Máté, akinek a neve ismerősen csenghet nekünk, hiszen ő volt eddig is Bitcoin.com webportál egyik vezetője.

Elöljáróban pár gondolat az interjú kapcsán.

Az egyik az, hogy az interjú kérdései még a BCH feleződés előtt lettek Máténak elküldve, ma meg már nemsokára a BSV is feleződik ugye.

A másik az, hogy nem vagyok fejlesztő/kódoló, ez talán látszik is az utolsó előtti interjú kérdésen, ami inkább arra irányult volna, hogy Máté mond-e valamilyen olyan jellegű fejlesztést 2020-ra vonatkozóan, amit mi felhasználók nem ismerünk még, de fejlesztői körökben lehet már tudni róla?

A harmadik pedig az, hogy az interjú utolsó kérdése pedig nem egy konkrét projekt még, de ha így marad a vírus helyzet, akkor lehet, hogy valami hasonlón kell majd elgondolkodni.

Jöjjön akkor az interjú maga:

DC: Először is gratulálunk az új pozícióhoz. Reméljük, hogy a BCH Közösség teljes megelégedettségére fogod betölteni ezt a pozíciót.

T.M: Köszönöm szépen!

DC: Mit lehet tudni a Bitcoin.com brandről, lesz-e esetleg rebranding, terveztek-e új irányvonalat?

T.M: 2019. júniusában volt a rebranding, nagyon jó visszajelzéseket kaptunk idáig, most egy jó darabig nem tervezünk design jellegű változtatást. 

DC: Mi a feladatod CEO-ként és van-e olyan dolog, amit másképp szeretnél csinálni, mint az előző CEO csinált?

T.M: Mar 5 éve vagyok a Bitcoin.com-nál, gyakorlatilag az első naptól fogva részt vettem a cég építésében. A “day to day” számomra nem sokat fog változni, viszont sokkal többet tudok majd a stratégiával foglalkozni. 

DC: Miben látod a fő különbséget a BTC Core, BSV és BCH között az eredeti “white paper” tükrében?

T.M: Sajnos meg a mai napig túl sokat foglalkozik mindenki ezzel a témakörrel. A múlton nem lehet változtatni. 

A Bitcoin (BTC) white paper címe nem lehetne egyértelműbb: Bitcoin: a Peer-to-Peer Electronic Cash System

A realitás viszont teljesen egyértelmű, a bitcoin a scaling probléma miatt nem tud P2P cash lenni. A Bitcoin inkabb P2P store of value. A Bitcoin Cash (BCH) viszont egyértelműen Satoshi eredeti elképzelését próbálja továbbvinni.

A BSV-ről nem szeretnék nyilatkozni, a BSV chaint támogató üzletemberek már többszörösen lejárattak magukat, önmagáért beszél a viselkedésük.

DC: Mi a véleményed a digital gold / store of value vs. electronic cash system elképzelésekről? Kizárják vagy éppen kiegészítik egymást? A BCH-hoz melyik áll legközelebb?

T.M: A Bitcoin (BTC) nem tud electronic cash lenni. Aki azt mondja hogy igen és a lightning network-kel példálózik az nem lát tisztán. 

A Bitcoin cash nem csak P2P electronic cash-ként tud funkcionálni, de store of value-ként is. 

DC: Nemsokára feleződik a BCH. Ha jól értettem Roger Ver-t, nem vár különösebb történést a feleződés kapcsán a BCH árfolyamában. Egyetértesz vele?

T.M: Igen, bár azt gondolom hogy pár hónap múlva a BCH értéke jóval feljebb megy majd.

DC: Mi a véleményed a körvonalazódó (állami) digitális devizákról (digitális dollár, digitális jüan), jó ötletnek tartod őket?

T.M: Minden arra mutat hogy ebbe az irányba haladnak az államok, azt gondolom hogy sokat fog segíteni a nem állami digitális valutáknak, mivel az emberek egyre inkább edukálódnak és jobban elfogadjak majd. 

DC: Mit kell tudni a közönségnek a most induló anyhedge.com-ról?

T.M: Nekem nagyon tetszik a project, de semmi közünk nincs hozza.

DC: Milyen nagyobb fejlesztéseket, mérföldköveket tervez elérni a BCH fejlesztőgárda a 2020-as évben?

T.M: Rengetegen azt hiszik hogy Roger Ver forkolta a Bitcoin Casht és hogy a Bitcoin.com felelős a fejlesztésekért. Ez nem így van. Semmi közünk nem volt a Bitcoin Cash létrehozásához. Több developer group is dolgozik a Bitcoin Cash protocol fejlesztésen, a Bitcoin.com azonban nincs közöttük. 

DC: Ha jól emlékszem személyesen utoljára a tavalyi Bitcoin Pizza napi rendezvényen találkoztunk utoljára. Ha idén nem kerülne megtartásra a Bitcoin Pizza nap személyes találkozókkal, akkor a BCH részéről részt vennétek-e valamilyen videó konferenciás megoldásban?

T.M: Jól hangzik, beszéljünk róla bővebben. 

DC: Köszönjük az interjút!

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu