Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapLitecoinÖrvendetes Litecoin hírek.
  • litecoin
22
júl

Örvendetes Litecoin hírek.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Minekutána annak idején majdnem megettek a Litecoinos tartalmak miatt a saját blogomon, ezért egy idő óta csak – önkritikát gyakorolva – visszafogottan adok ezekről hírt.

Most egy – számomra örvendetes – hírt osztok meg a Litecoin kapcsán.

A Grayscale Investments (akikről korábban többször írtunk már) bejelentette, hogy digitális eszköz alapjai, a Bitcoin Cash Trust és a Litecoin Trust elől elhárult a szabályozási akadály, ezért megkezdhetik szereplésüket a tőzsdén kívüli piacokon (OTC).

Az OTC, vagy Over the Counter piacokon nem egy központosított tőzsdén történik a kereskedés, hanem jellemzően bankok és más pénzügyi szolgáltatók biztosítanak ezekhez az ügyletekhez platformot.

Van ilyen OTC piac részvényekre is, de – szerintem – a legjellemzőbb, – amiről mindenki hallott már – az a Forex.

Pontosan ezért nem véletlen, hogy a kriptopénzeknek is van OTC piaca, hiszen, akkor a kriptopénz váltók honnan is szereznék be a kriptosuskát? Csak nem fognak (köz)piaci árat adni érte?

Az Egyesült Államok Pénzügyi Szabályozó Hatósága (FINRA) ezen a héten hétfőn azt ellenőrizte, hogy a Grayscale bróker-kereskedője (az OTC Link LLC) elvégezte-e a szükséges gondossági ellenőrzést? Mit ad Isten, elvégezte, átmentek a vizsgán.

A Grayscale kettős vagyonkezelői alapját azonban továbbra is „elfogadható” vagyis ilyen értelemben nyilvántartott értékpapíroknak (lásd itthon: ISIN) kell majd minősíteni a letéteményes vagyonkezelői társaság (DTC) részéről, mielőtt megkezdhetnék a kereskedést velük.

(Szerkesztő megjegyzése: hogy ez az egész értékpapír mizéria miért fontos a kripto szcénában, arről itt olvashatsz.)

Tegyük hozzá azt is, hogy sajtóközleményben Grayscale azt nem jelezte, hogy mikor születik meg erről majd a döntés.

A Bitcoin Cash Trust és az Litecoin Trust a tőzsdén kívüli kereskedelem megkezdését követően a BCHG és az LTCN tickereket (szerkesztő: mi erre a jó fordítás, az értékpapír azonosító?) fogja majd használni a vagyonkezelő cég tájékoztatása alapján.

A Grayscale korábban már sikerrel vezetett be Bitcoin, Ethereum és Ethereum Classic kripto alapokat a lakossági és (nagy)befektetői kör számára is.

Reméljük, hogy ezeket az alapokat is sikerre viszik majd, mindannyiunk legnagyobb örömére.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu