Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBányászatPoolin bányász tokenek.
08
febr

Poolin bányász tokenek.

Újságíróktól tudjuk, hogy az ún. Bitcoin bányászat (pláne, ha az valójában altcoin) nyereséges dolog.

A Poolin, a világ egyik legnagyobb bitcoin bányászati ​​poolja most be is jelentette, hogy több figyelemre méltó kriptós Venture Capital (kockázati tőketársaság) 10 millió dollárt fektetett a Poolin saját “szabadalmaztatott” Bitcoin bányászati hashrate tokenjébe, azaz megvette őket magának.

A cég hétfőn közölte, hogy további 100.000 egységet bocsátott ki a pBTC35A tokenéből 30 napos zárolási idővel olyan kockázati tőke befektetőknek, mint a Three Arrows Capital, a Hashkey, a Fenbushi, az FBG Capital, az IOSG, a Mindfulness Capital és a Ledger Prime.

Minden pBTC35A token mögött egy terahash per másodpercc (TH/s) teljesítmény van (a BTC bányászat kapcsán), 35 watt/Th/s energiahatékonysággal.

A mostani értékesítés hetekkel azután következik be, hogy a Poolin eladta az első 100.000 egység pBTC35A token tételt lakossági befektetőknek és akkor 10 millió dollárt gyűjtött be.

A Poolin azt is elmondta, hogy az újonnan bevont tőkét a bitcoin bányászati ​​berendezések költségeinek megtérülésére fordítják, vagyis pontosan azokra az eszközökre, melyeket a cég előzetesen már működésbe állított a (tokenizált) hashrate érdekében.

A Poolin tehát megmutatja, hogy ők is tudnak mások pénzén Bitcoinba befektetni, igaz kicsit másképp, mint a Microstrategy.

Ahogy a The Block a múlt hónapban beszámolt róla, Poolin kísérletként hozta létre a Mars nevű protokollt, hogy összekapcsolja a proof of work bányászatot a decentralizált finanszírozással (DeFi).

Azok a befektetők, akik a Mars-protokoll keretén belül pool-ban pBTC35A tokent tartanak vagy a token USDT-ben nominált kereskedési párját, jutalmakat kaphatnak a Mars (önkormányzati) tokenje, valamint a Wrapped BTC (wBTC) formájában.

A megtérülési számítás azon alapul, amely a kibányászandó bitcoin mennyiségét a meglévő hash ráta alapul vételével a hálózat jelenlegi nehézségi fokán kikalkulálja, miután levonták a beállított 0,058 USD/kWH villamosenergia-költséget és a Poolin 2,5% -os díjait.

Forrás: itt

„Közösség által ellenőrizve” ikon
Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu