Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinFED: a Bitcoin a digitális arany.
23
márc

FED: a Bitcoin a digitális arany.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    2 hozzászólás
  • Kategória

Legalábbis nekem ezt mondja az alábbi hír, annak ellenére, hogy én nem a digitális arany narratíva, hanem a digitális pénz narratíva “híve” vagyok, mert szerintem az a nagy innováció, nem a digitális arany, amellett, hogy talán a fehér könyv is azt célozza (ti: digitális pénz).

Jerome Powell FED elnök szerint a nyilvánosságnak meg kell értenie a Bitcoinhoz kapcsolódó kockázatokat.

(Szerkesztő megjegyzése: így van. Meg a dollár, mint tartalékvaluta, a banki résztartalékolási rendszer kockázatait is. Hogy azért haza is beszéljek, azt sem ártana tudni, hogy itthon az OBA csak 100 ezer euróig biztosít, de erről majd úgyis írok egyszer.)

A Bank of International Settlements (BIS) által hétfőn rendezett webinárium alkalmával Powell elmondta, hogy a Fed inkább a kriptopénzeket “kriptográfiai eszközöknek”, nem pedig devizáknak nevezi, mivel volatilitásuk alkalmatlanná teszi őket tényleges devizaként.

(Szerkesztő: ezt a “minek nevezzelek” kérdést egyszer régen már mi is próbáltuk körbe járni.)

„A kriptográfiai eszközök nagyon ingadozóak – lásd a Bitcoin-t -, ezért nem igazán hasznosak értéktárolóként. Semmi nem támogatja őket. Inkább a spekuláció eszközei ”- mondta Powell.

Ehelyett a Bitcoin “lényegében az arany helyettesítője a dollár helyett”.

Na, tessék, itt is vagyunk: az a digitális arany narratíva Powell szájából. Hatalmas kritika a dollárnak azt hiszem. Kb. azt mondta ezzel, hogy “nyomtatjuk” ezt a szemetet, de ha értéktárolót akarsz magadnak, ne ebben tartsd a pénzed.”

Az Egyesült Államok még mindig fontolgatja a központi banki digitális valuta (CBDC) fejlesztését, amelyet már a nagy riválisnál Kínában teszteltek egy kísérleti programban.

(Szerkesztő: kriptopénzek vs. digitális jegybankpénz témában már írtunk korábban elég sokat. Érdemes lehet az ott leírtakat átfutni.)

Powellnek határozott véleménye van a stabilcoinokról is, amelyeket a Bitcoin “javulásának” nevezett, de nem egy jövőbeli pénzügyi rendszer alapjának.

“A magántársaság ösztönzői által szabályozott globális valuta megérdemli és meg is kapja a legmagasabb szintű szabályozási elvárásokat.”

Saját digitális pénzneméért a Fednek “kötelessége az élvonalban lenni” a fejlesztése terén, de nem kell elsőként elindítania a CBDC-t – mondta Powell. “

“Az igazi küszöb kérdése számunkra az, hogy a közönség új digitális formát akar-e vagy igényel-e a jegybanki pénz számára, hogy kiegészítse a már most is rendkívül hatékony, megbízható és innovatív fizetési központú rendszert?”

(Szerkesztő megjegyzése: mármint a közvetítők igénybevételére épülő hatékony és megbízható rendszerről tetszik beszélni? Lényegében kinek jó az? Valamint: jé, hát ez tényleg így működik? Kívánni kell és megkapjuk? Ezt korábban miért nem tetszett mondani? Nem ezért jöttünk ide Levédiából.

Forrás: itt

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ
2 hozzászólás
  • Geza Válasz

    “You can now buy a Tesla with Bitcoin” (US csak egyelőre)
    Azért ez se rossz. Ráadásul direkt megirta Musk hogy nem levatlja, nem csak gatewaykent tekint rá. Ha elkezdenek mások is beallni ebbe a sorba..

    2021-03-24 at 07:35

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu