Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinAmikor a CIA vizsgálta a Bitcoint.
28
ápr

Amikor a CIA vizsgálta a Bitcoint.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Aki követi a kriptopiaci híreket, az tudhatja, hogy most a legérdekesebb pletyka az a piacon, hogy állítólag a Facebook is bevásárolt Bitcoinból.

Én nem lepődnék meg mondjuk ezen a híren, ismerve Zuckerberg papa előéletét és kolonizációs terveit.

Volt már ilyen a Teslával is, majd ezen is elviccelődünk, ha igaznak bizonyul a hír.

Ezt a pletykát azoknak dobtam be, akik szórakozni vágynak, mindenki másnak viszont egy cold blooded fact-el (már amennyire ez egyáltalán lehetséges érzékélésünk és agyunk észlelése által, azaz nem, de ne menjünk bele) hoztam.

Nemrég volt 10 éves a történet, ezért – bár tépelődtem rajta, hogy melyik bomba infógrafikámat osszam meg Veletek, végül- erre a storyra szavaztam)

Régi témája a kriptós közösségnek, hogy honnan jön a Bitcoin?

Én ugye azok közé tartozom, akik szerint jogunk lenne megismerni a nemlétező Pistát, a kakasmanót, ahogy ezt írtam is korábban, na, de én én vagyok, ügyvédi gondolkodással, abszolút nem reprezentálom még a kripto Közösség kis részét sem ebben a kérdésben.

Viszont volt olyan pont a Bitcoin életében, amikor mondjuk egy Gavin Andresen kvázi első számú BTC letéteményesként bejelentette, hogy akkor most elmegyek a CIA-hoz és tisztázom velük a Bitcoin körüli félreértéseket. Ami tény, hogy ez után a bejelentés után Satoshi “bástyánk” végképp eltűnt, na, de vannak az életben ilyen operettes elemek, ugye.

Ha érdekel, hogy mi és hogyan történt ezekben az akkori “utolsó időkben”, akkor ajánlom a figyelmedbe ezt az írást.

Na, de miről is ír a bejelentésében Andresen? Lássuk csak.

“Az a tény, hogy meghívtak a konferenciára, önmagában mutatja, hogy a hírszerző szervek radarán már ott van a Bitcoin, ezért úgy gondolom, hogy beszélnem kell róla és bemutatnom, hogy miért lehet a Bitcoin által a világ egy jobb hely. El fogom mondani, hogy a Bitcoin célja egy jobb fizetőeszköz, egy hatékonyabb nemzetközi fizetési rendszer és egy igazságosabb kontroll kialakítása az állampolgári pénzügyek felett. Tényleg úgy gondolom, hogy ez nemcsak, hogy nem illegális, hanem nem is ütközik a regnáló hatalom, a Kormány elképzeléseivel.

Szerintem kicsi az esély arra és ezért nem is aggódom nagyon azon, hogy a beszédemmel ráirányítom a CIA figyelmét a Bitcoinra és ennek hatására olyan akciókba kezdenek, amik nem tennének jót a mi Közösségünknek.

Azzal, hogy elfogadom a meghívásukat és nyíltan beszélek a koncepciónkról és terveinkről, szerintem azt prezentálom feléjük, hogy a Bitcoin nem egy fenyegetés, a Bitcoin egy nyitott kezdeményezés.

Ui: Csak a teljesség kedvéért: Igen, 3000 dollár van felajánlva a költségeimre (utazás, étkezés, szállás, stb) és az előadás díjára. Emiatt nem akarom, hogy hülye suttogás legyen, hogy “látod Gavin már a CIA fizetési listáján van”, mert nincs ilyenről szó.

Mint mindig: minden komment , kérdés, észrevétel szabadon jöhet, vitassuk meg együtt a kérdést. Arra kérek mindenkit, hogy ha lehet, akkor mellőzzük ezt a konspiráció teóriás vonalat, nem, nem tettek chippet a fejembe és nem, nem irányítanak ezáltal. Értitek ugye, hogy mit nem szeretnék hallani.”

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu