Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAdatSzólásszabadság: mik a korlátok? II. rész.
03
szept

Szólásszabadság: mik a korlátok? II. rész.

Volt a DC-nek egy sorozata 2019-ben, amit (a titkosszolgálatokon kívül) senki sem olvasott 🙂

Az volt a címe, hogy a “A kód, a szólásszabadság és a praktikus mindentudás.”

Most egyfelől lehetővé tesszük, hogy, aki nem olvasta, az elolvashassa mind a 8. részben, másfelől ide linkelnénk, az azóta priváttá tett videót, ahol az akkori Igazságügyi Miniszter beszélt arról, hogy azért a szólásszabadságnak is vannak korlátai. Mert vannak.

Akkor most következzék a témában a II. rész, azaz az aktualitás:

Az X szó és ütésváltásba keveredett a Biden-adminisztrációval, miután nem volt hajlandó átadni az ügyészeknek Trump személyes Twitter-adatait és információit.

Az információk a következőket tartalmazták:

– Trump által használt fiók (tartalmával együtt)

– Mások hozzáfértek/hozzáférhettek-e a fiókhoz?

– Írhatott-e/írhattak-e olyan piszkozatokat, amelyeket aztán nem tettek közzé?

Az X eleinte ellenállt a bírói utasításnak, arra hivatkozva, hogy a parancs sérti Trump alkotmányos szólásszabadsághoz fűződő jogát, aminek következtében egy szövetségi bíró “bepipult” (vagyis csak a dolgát tette) és 350.000 dollár pénzbírságot szabott ki rájuk. Ha majd Trump visszatér, akkor ő lesz a “bírságbajnok”, aminek én nem örülnék, mert nem jó, amikor a politika megb+/megszégyeníti a jogot. Az lenne a jó, ha megmaradna önálló hatalmi ágnak a jog.

Viszont, amiért mégiscsak kilóg a lóláb és mutatja, hogy utazhatnak Elonra az X és Trump visszaengedése miatt (hello, hát volt egy tiltás is ugye, az akkor mi volt?) az az, hogy ezen a héten a DOJ beperelte a SpaceX-et, amiért diszkriminálta a menekülteket a cég felvételi eljárása során. Állításuk szerint a cég elriasztja a menekülteket attól, hogy állásokra pályázzanak, méltánytalanul bírálják el pályázataikat, és megtagadják a felvételüket, még akkor sem, ha megfelelő pályázónak minősülnek.

C’mon guys, what the fck? Egyik értelmes válasza az U.S.A-nak Elon Kína irányába, – ő az, aki szintén éli és adja az amerikai álmot (lásd: cybertrux) Marky Boyhoz hasonlóan – Ti meg azzal jöttök, hogy nem tartotta be maradéktalanul a diszkriminációs szabályokat?

Ebben az ügyben, ahol keresztbe-kasul diszkrimináltak mindenkit (Trump, Biden, Elon, stb?) Másfelől meg, biztos vagyok benne, hogy ha a menekültek kiemelkedően tehetségesek az űrprogram szempontjából, akkor ott lesznek a SpaceX csapatában.

Szóval kedves kritizálók, pont ezzel cseszitek el! Különbnek kell lenni, mint, akit kritizálsz. Akkor lehet csak.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu