Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapAdózásKolumbiai elnök: hozd ide a kripto vállalkozásod és 5 évig nem fizetsz adót.
02
szept

Kolumbiai elnök: hozd ide a kripto vállalkozásod és 5 évig nem fizetsz adót.

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

Török líra, iráni riál, venezuelai bolivár, argentin peso, brazil reál.

Ezekben a fiat pénzekben az a közös, hogy most nem állnak túlontúl acélosan a dollárhoz képest. Ahhoz a dollárhoz képest, amit bizonyos értelemben “shortol” a Bitcoin és a többi kripto pénz. Persze nem mindegy az sem, hogy shortol vagy shortoltatnak vele.

Az viszont tagadhatatlan, hogy akár a fenti példákból kiindulva, akár a CBDC-t tekintve, az államok határozottan felismerték a különböző kripto pénzekben rejlő lehetőségeket a monetáris bázis bővítés kapcsán. Igenis van monetáris politika a digitális korban is.

Most éppen a kolumbiai elnökIván Duque Márquez nyilatkozott a kripto pénzek/vállalkozások kapcsán az Információs és Kommunikációs Technológiák Nemzetközi Konferenciáján.

“Azt szeretnénk, hogy kriptoval kapcsolatos vállalkozások jöjjenek létre vagy (kezdetben) települjenek be országunkba(n), mert országunknak vezető szerepet szánunk a kripto ágazatban. Sajnos azonban országunk adópolitikáját úgy tervezték meg, hogy sokszor jelent akadályt a vállakozók számára, de szeretném, ha tovább tudnánk lépni ezen. Éppen ezért 5 évre mentességet adnánk jövedelemadó fizetés alól a kriptoval kapcsolatos vállalkozások számára, amennyiben ezek a vállalkozások országunk állampolgárainak meghatározott számú munkahelyet teremtenek (országunkon belül).”

Adódik a kérdés, hogy Magyarországon mikor várhatunk valami hasonlót, mert lassan ébredni kéne már.

Forrás: itt.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu