Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapDeFiMinek tételezi magát a DeFi?
17
júl

Minek tételezi magát a DeFi?

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Írtam már róla, de menjünk végig még egyszer azon, hogy minek is tételezi magát a DeFi?

Lényegében egy hozamot biztosító (kripto) instrumentumnak, vagy, ha úgy tetszik kötvénynek, ahol – a hagyományos kötvénytől eltérően nincs partnerkockázat vagy 3. fél kockázat – csak protokoll kockázat van.

(Szerkesztő megjegyzése: azért én kíváncsi lennék az ún. 3. fél doktrinára az ETH kapcsán is, mert a SZTAKI-s srácok kutatásai számomra inkább aggasztóak, mint megnyugtatóak.)

Persze protokoll szinten megy a Proof of Work és a Proof of Stake közötti “harc”, de az is lehet, hogy csak az alma és a körte közötti vetélkedésről van szó.

A DeFi azt mondja, hogy ugyan kölcsön adhatod éppen a Bitcoinodat is valakinek, de ott van partnerkockázat, míg pl. az ETH stakelésnél nincs partnerkockázat, a kockázat maga a protokoll.

A következő generációs pénzügyi infrastruktúra azonban úgy tűnik, hogy még felfedezésre vár a bankok és pénzügyi intézmények részéről.

Viszont kiindulva a Bitcoinból és abból, hogy 11 év óta velünk van, lehet, hogy hamarabb jön el az idő, amikor az ETH hozama, ugyanúgy referenciaként szolgál a pénzügyi termékekhez, ahogy ma a LIBOR.

Forrás: Ryan Sean Adams.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu