Digitalcash.hu
 • Telefonszámunk:
 • Címünk
  Budapest, Hungary
 • Munkaidőnk:
  Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapDeFiMutatok 2 példát a sound money-ra.
09
szept

Mutatok 2 példát a sound money-ra.

 • Szerző
  dr. Varsányi Károly
 • Kommentek
  0 Komment
 • Kategória

A DeFi piacán vadul folyik a rehipotekáció, vagyis a többszörös fedezetbe adás, (amit én ügyvédként nem igazán kultiválok, mert aztán ügyvéd legyen a talpán, aki kibogozza, hogy végső soron kit is illet a “zálogtárgy”) és a Curve (meg a többi hasonló DeFi-s finance projekt) DAI pooljában gyűlnek a DAI-ok, meg a bajok is.

Elég itt csak arra gondolni, hogy milyen kihívásokkal küszködik a DeFi, ebben a nagy értékpapírosításban, amit művelnek (lásd még: yETH és tsai), de ne legyen igaza a piaci szereplők garmadájának, akik erről már szóltak.

CDO-k és CDS-ek is jelen vannak már a kripto piacon, ami azért érdekes, mert ezekhez az eszközökhöz (is) köthető a 2008-as gazdasági zuháré. Lássuk, hogy mit művelnek majd kriptoföldjén.

Persze igazából tudjuk, hogy a mohóság áll minden ilyen hátterében, de azért nem kéne az első Sushi, Hotdog, Salmon, Kimchi, stb. projektnek bedőlni, ha nem muszáj, avagy bedől az nélkülünk is.

E téren hallgatni kéne inkább a racionalitásra, azaz hogy hogyan és miből lesz ekkora hozam nekünk?

Éppen emiatt szeretnék hozni 2 unalmas, de valid példát a sound money-ra, amiről korábban már írtam.

Nem “tudnak” nagy hozamokat az igaz, de nem is kell nekik, nem arra szolgálnak.

Inkább biztosítanak a FED némely cselekménye ellen.

Csak az arany, csak a Bitcoin“-ez 2020-ra is igaz.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu