Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapDigitális fizetőeszközökÉszt példa a magyar bankoknak.
23
nov

Észt példa a magyar bankoknak.

Nem kell messzire menni, csak Észtországig.

” Az LHV lehetőséget kínál ügyfelei számára, hogy éjjel-nappal kereskedjenek kriptoeszközökkel a mobilalkalmazásban a Bitstamp-en, a világ egyik legnagyobb (licencszel bíró) kriptotőzsdéjén keresztül.

A megvásárolt kriptoeszközök megtekinthetők és kezelhetők az Ügyfél más befektetései mellett. Kényelmes hozzáférést biztosítunk egy népszerű és gyorsan növekvő eszközosztályhoz, és átfogó áttekintést adunk az ügyfeleknek portfóliójukról.

Emellett az LHV új megoldása “előre kitöltött” adónyomtatványokat kínál magánszemélyek számára a kripto-tranzakciók gyors és korrekt bevallásához.

„Az LHV úttörő szerepet tölt be a bankszektorban az innovatív megoldások terén. Régóta érdekel minket a blokklánc technológia – már 2015-ben kísérleteztünk a világ egyik első stabilcoin-szerű megoldásával, az LHV Cuber platformmal.

Mindeközben vártuk a szabályozási környezet alakulását, a piac szerveződését, a professzionális piaci szereplők megjelenését. Mára a kriptoeszközök piaca igen nagy területté vált mind a piaci érték, mind a decentralizált pénzügyi szolgáltatásokon alapuló forgalom szempontjából.

Meggyőződésünk, hogy a blokklánc alapú megoldások erősségei a sebesség, a hatékonyság és a biztonság terén egyre inkább megmutatkoznak. Mi leszünk az első bank a balti országokban, akik kriptokereskedelemmel kapcsolatosan kezdenek szolgáltatásokat kínálni ügyfeleinknek – első lépésként kriptoeszközöket vásárolhatnak és adhatnak el az LHV mobilalkalmazáson” – mondta Madis Toomsalu, a Bank igazgatótanácsának elnöke.

Hétfőtől közvetlenül az LHV mobilalkalmazáson keresztül lehet kripto-tranzakciókat lebonyolítani. Kezdetben az ügyfelek 8 kiválasztott fő kriptovalutát vásárolhatnak és adhatnak el piaci áron:

Bitcoin (BTC)

Éther (ETH)

Litecoin (LTC)

• Unswap (UNI)

Chainlink (LINK)

• Stellar Lumen (XLM)

• (MATIC)

• Aave (AAVE)

Akit érdekel a teljes LHV bejelentés az itt megnézheti.

Hajrá LHV Pank, felkészül a Magyar Bankszövetség, illetve a Magyar Bankholding Zrt. Vagy lemarad.


dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu