Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBitcoinMikor lesz BTC ATH? Y.A.S.N.Y.
28
febr

Mikor lesz BTC ATH? Y.A.S.N.Y.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

Tisztában vagyok vele, hogy számos országban (kb: 30) már BTC ATH van, hogy csak kettő jelentősebbet említsünk Kínában és Izraelben is.

Na, de Magyarországon All Time High-on van-e akkor a Bitcoin?

Igen is, meg nem is.

Miért mondom ezt?

Egyfelől, amikor 2021. novemberében ATH-ra futott dollárban a Bitcoin ára, akkor és ott olyan 20 millió 651ezer forintot kellett adni 1 BTC-ért.

Na, de! Ez 2021-ben volt. Azóta nem kicsit romlott minden nemzeti fizetőeszköz, így a forint (de a dollár és az euro) vásárlóereje is.

Hogy pontosan mennyit, azon lehet matekozni, de talán nem túlzás azt mondani, hogy, ami 2021 évben 20.651.000,-Ft -ba került, azt ma 30.909.475,-Ft-ért tudod megvenni. Ha optimista vagy mondjál 30 millát, ha pesszimista számolj 31 millával.

Tehát ATH-n vagyunk ma forintban számolt vásárlóerőben? Nagyon nem. Igaz, ér most 1 BTC kb. 22 millió 500 ezer forintot, de, ahhoz, hogy vásárlóerőben ATH-n legyünk, még fentebb kéne törnie a BTC árfolyamának.

Csüggedjünk? Csüggedjen a fene!

2022-ben (meg előtte sokszor) amikor mindenki csüggedt a Digitalcash megírta (nem először), hogy csüggedésre semmi ok, simán jöhetnek jobb idők is, értsd: 100.000 dolláros BTC árfolyam.

(Emlékeim szerint még azt is megírtuk, hogy kik jöjjenek, kik szálljanak fel az ATH vonatra? De annyi bizonyos, hogy szakszerű tanácsot biztosan adtunk a téma kapcsán. Fogadni, pedig biztosan fogadtunk akkori ATH-ra.)

Szóval örülni sem kell túlzottan (“vissza a melóba Gyermekeim az Úrban, én is húzom az igát“), de azért sírni sem kell.

Pláne akkor nem, amikor Cramer Papa adott nekünk egy bullish jelet:

Lehet, hogy még semmit nem láttunk 2024-ből?

Ps: azoknak, akik rendszeres DC olvasók, a végére hírül adjuk, hogy Max Keiser szerint ez a nemrég bevásárlós ember Jeff Bezos volt.

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu