Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapBlokklánc jogászA blokklánc jogász személyéről.
15
szept

A blokklánc jogász személyéről.

Az elmúlt napok történései arra késztetnek, hogy röviden kitérjek a személyemet, mint blokklánc jogászt érintő kérdésekre, kérésekre és tisztába tegyek néhány dolgot. Ennek fogok most az alábbiakban eleget tenni.

  1. A blokklánc jogász (vagyis személyem) a digitalcash.hu oldal elindulása óta felvállaltan és igen gyakran ellenszélben: szabályozás párti. Ez egyfelől jelenti a blokklánc és kripto pénz, valamint tokenek (együttesen: kripto eszközosztály) törvényhozói, valamint adott esetben felügyeleti szabályozottsága iránti kiállást, mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten, másfelől pedig jelenti a saját szabályozási ötlet felvetését a magyar digitális deviza és blokklánc szabályozás irányvonalát illetően. Tehát nemcsak, hogy a magánszemélyeket vagy jogi személyeket érintő adójogi vagy adatvédelmi konkrét megkereséseket teszek, hanem a szabályozás irányvonalára is kíváncsi vagyok legyen az szó MNB szintű vagy éppen Pénzügyminisztérium szintű szabályozóról. A területet érintő mind saját, mind pedig a szabályozók részéről történő figyelmeztetéseket megtettem és leközöltem pontosan a kripto közösség védelme miatt, legyen az hivatalos, vagy nem hivatalos, komoly vagy akár kevésbé komoly hangvételű. Ezen felül aktívan nyomon követek minden szabályozással kapcsolatos hírt, melyek az oldal 2 rovata (adózás és szabályozás) közül – meglepő módon –  a “Szabályozás” szekcióban olvashatóak.
  2. A bloklánc jogász egy független blokklánc tanácsadó. Ezt az elmúlt napok (SCN, különböző kommentek és megkeresések) miatt kívánom leszögezni. Ez azt jelenti, hogy blokklánc és virtuális fizetőeszköz témakörben nyújtok tanácsadást a hazai startup vállalkozásoknak.Tehát, aki igénybe kívánja venni az általam elérhető szolgáltatást az megkeres engem, ahogy tették ezt azok a startupok is, akik azt igénybe kívánták/kívánják venni. Ez esetben szolgáltatásommal igyekszem hozzájárulni a vállalkozásuk sikeres működéséhez, azonban az üzleti működésükre különösebb ráhatásom nincs és nem is lehet független blokklánc jogászként.
  3. A fenti tevékenységeim mellett pedig saját – a téma iránti – szenvedélyemből tudósítom a magyar kripto közösséget a blokklánc és kripto világ történéseiről olyan tartalommal és nyelven, amilyen tartalmat és nyelvet (legyen ez akár angol vagy egyéb) én jónak látok. Ezek a tudosítások lehetnek sajtóközlések vagy egyéb általam a hazai kriptoközösség számára érdekesnek tartott projektek vagy hírek.

A fentieket a téma és a személyem iránti érdeklődés okán rögzítettem, hogy iránymutatásul szolgáljon azoknak, akik akár a téma, akár – megtisztelő módon – személyem iránt érdeklődnek.

Üdvözlettel:

dr. Varsányi Károly

www.digitalcash.hu

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu