Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapCBDCKis magyar CBDC helyzetjelentés.
01
okt

Kis magyar CBDC helyzetjelentés.

  • Szerző
    dr. Varsányi Károly
  • Kommentek
    0 Komment
  • Kategória

2017 nyarán még nem volt olyan közszájon forgó dolog a CBDC, de azért már lehetett tudni, hogy sínen van a megvalósítása.

2018-ban kicsit ironikusabban, aztán többször is komolyabban írtunk már a CBDC kérdéskörről, sőt vendégszerző által meg is lett kritizálva az, kitértünk a kínai és az európai helyzetre is és jogi oldalról is kérdezősködtünk, valamint még javaslatot is megfogalmaztunk az MNB felé, sőt filóztunk is egy sort az új Bretton Woods kapcsán.

Most viszont a BitcoinBázisnak (és Stier Katának) köszönhetően az aktualitásokra is ráláthatnak az érdeklődők:

Szerintem egyfelől a Bitcoin Kebab adásai nagyobb hallgatottságot érdemelnének, mert jó témákat jár körbe Kata, illetve a mostani magyar CBDC helyzetkép sok embernek nyithatja fel a szemét abban, hogy mi is fog nemsokára bekövetkezni a mi kis életünkben, annak ellenére, hogy CBPC terén sem kell azért félteni a Jegybankokat.

Talán annyit még hozzátennék a fenti előadás MICA-s részéhez, hogy annak idején nekem nagyon hiányzott belőle (ti: MICA) az expressis verbis NFT-s rész, de lehet, hogy ez azóta már változott.

Ami még friss hír:

Anno én is belekerültem a “pitába”, de – saját megítélésem szerint – közel sem tudtam ilyen izgalmas témáról beszélni, köszönhetően annak, hogy a jog világa – valljuk be – sokszor unalmas.

Aki főzés közben mondjuk mégis meghallgatná az “öreg boomer” gondolatait, aki 19:15-nél pont a CBDC-ről is beszél, az itt megteheti:

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu