Digitalcash.hu
  • Telefonszámunk:
  • Címünk
    Budapest, Hungary
  • Munkaidőnk:
    Hétfő - Péntek 9.00 - 17.00

New to site?


Login

Lost password? (X)

Already have an account?


Signup

(X)
Farooq
KezdőlapDigitális fizetőeszközökA Sberbank jegeli a kriptos terveit.
31
máj

A Sberbank jegeli a kriptos terveit.

Korábban írtunk már az orosz bankok – kiemelten a Sberbank – kriptos terveiről.

Persze nem zörög a haraszt, ha nem fújja a paraszt, azaz ezek a tervek nyilván nem jöhettek volna létre “állami jóváhagyás” nélkül. Azaz létrejöhettek volna, csak támogatást nem kaptak volna. Kaptak volna helyette mást.

Putyin bácsi és az orosz kormány ügyesen lavírozgatott a húzd meg-ereszd meg politika mezsgyéjén és úgy tűnik, hogy folytatják is ezt a hagyományt, azaz az orosz sakkmesterek tovább játszák a játszmát.

Nemrégiben Nikolay Arefyev, az Állami Duma Gazdaságpolitikai Bizottságának elnökeként akként nyilatkozott egy sajtótájékoztatón, hogy nem szeretnék, ha Oroszországból jelentős tőkét vonnának ki vagy jelentős tőke áramlana ki az országból.

Arefyev konkrétan figyelmeztetett, hogy a kriptopénzek az ország összeomláshoz vezethetnek, mivel a tőke tömeges offshore számlákra történő mozgatásához járulhatnak hozzá.

„Ha a kriptopénzek jól működnének, ma teljesen tönkre mennénk, mert a tőke kivonulna Oroszországból és ez Oroszország véget jelentené. A kriptopénzek ugyanis annak biztosítása érdekében jöttek létre, hogy az állam ne irányítsa a tőke áramlását.”

Kell ennél jobb reklám a kriptopénzeknek, kérdem én?

Vannak, akik pont ez szeretnék látni.

Nem így láthatta viszont a Sberbank, akinek a képviselője úgy nyilatkozott, hogy “eddig vártunk arra a törvényre, amely lehetővé teszi a kriptopénzek kereskedését. Mivel a szabályozói környezet jelenleg negatívan néz ki [a BTC irányába], ezért úgy döntöttünk, hogy felfüggesztjük a kriptopénzes terveinket.”

Azért ennek ellenére a kriptos játszma még messze nincsen lezárva, nem ez a harc lesz a végő, hiszen Putyin elnök okos elnök, bármikor fordulhat még úgy a politikai akarat, ami a kriptopénzek támogatását hozza magával.

Kétkedők idézzek maguk elé Venezuela példáját. Azon se lepődnék meg, ha jönne az orosz banki token is a JP Morgan mintájára.

Ha tetszenek a posztok és szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor itt megteheted:

BTC: 1G9ReJJUXqwwtAUCajzUk4GWm6BDWoKCCf

LTC: LPFXf42zHTgT8BAGmi2dgBKMUCpUJyYVxy

DASH: XuD7Am4yoyDh6tR3GdgWpFFMTnkEQ4KP26

ETH: 0xe984642d5f84e2043a535aba5b6c7ff1691ac15b

MONERO: 358a3bac054b9c91dfaf6f5b3a57cd43d92e4d8056127201a64067e55eff0607

Címkék:

dr. Varsányi Károly ügyvéd, a digitalcash.hu oldal szerkesztője, más oldalak vendégírója, blokklánc jogász. Ha kérdésed van a digitális fizetőeszközök vagy a digitális eszközosztályok (tokenek, etc.) kapcsán, akkor írj neki.
Ajánlott bejegyzések
SZÓLJ HOZZÁ

Leave A Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Digitalcash.hu